Lilja_og_den_stjaalne_magi_anmeldelser

Senest opdateret

2. oktober 2018

LILJA OG DEN STJÅLNE MAGI

Lektørudtalelse 24. maj 2018

af lektør Marion Tirsgaard

Kort om bogen

Lilja bor på øen Peleponés, hvor feer, gnomer, havfruer og venlige spøgelser lever af at dyrke og sælge perlemorsblomster, og hvor man ikke kender til ondskab. Men en dag kommer der to fremmede med ondt i sinde til øen. Til højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Beskrivelse

Da Perleponés dyrebare perle i den ubevogtede Birkeskov bliver stjålet af troldmanden Skolde og hans ravn, forandres alt på den harmoniske ø, hvor beboerne end ikke kender ord som 'lyve' og 'stjæle'. Feerne kan ikke længere flyve, gnomerne farer forvildede rundt og havfruerne synger ikke længere. Lilja forsøger at få perlen tilbage, men Skolde vil ikke lytte til hende. Lilja må lægge en snedig plan, der langsomt får Skolde på andre tanker.

Viola Gazan er 16 år og har skrevet bogen i samarbejde med sin mormor, forfatter og foredragsholder, Janne Hejgaard.

Vurdering

Det er en skøn lille historie om at det gode altid vinder over det onde, blot man er tålmodig og vedholdende. Bogen emmer af eventyrlighed, godhed og magi og er fuld af små fine og iderige detaljer i historien. Bogen er illustreret af Bodil Bang Heinemeier, der meget fint rammer stemningen i bogen.

Andre bøger om samme emne/ genre

Bogen minder om serier som Det Hemmelige Rige, hvor af Det fortryllede slot er 1. bind og Josefine Ottesens serie om Roselil og hendes venner.

Til bibliotekaren

Anbefales til indkøb til både højtlæsningshylderne og til hylderne med skønlitteratur.