LL

Senest opdateret 15.03 2021

BÆREDYGTIGT ARBEJDSOPHOLD PÅ LANDLYST, SAMSØ

Fra Landlystvej - juli/ august

Stuehuset og laden - i maj

Indkørslen efter en tør sommer

Det hvide bed i maj

OM LANDLYST

Stedet hedder Landlyst, og det er et ganske passende navn. Her findes nemlig alt det, som giver lyst til at være på landet. Ro. Stilhed. Natur: store træer, blomster og græsplæner, fasaner, harer og rådyr, fuglesang. Stor himmel. Æbler, moreller og alle slags bær. Og så er der mit drivhus og min køkkenhave, som begge har været økologisk dyrket i 35 år, og som leverer grønsager til langt hen på efteråret, mens hønsene sørger for æg.


Landlyst ligger 1½ km ude ad en blind, nyasfalteret vej, i fugleflugt 1,4 km fra Samsøs østkyst og 2,6 km fra sydkysten, midt i det sydsamske bondeland. Huset er et 265 m2 stort 100 år gammelt stuehus, som blev totalrenoveret i 2007 og nu rummer 5 ekstra værelser (3 på 1. sal, 2 i stueetagen), veranda, køkkenalrum og stue, bryggers og badeværelse - og så mine egne værelser.


Huset får varme og varmt vand fra bæredygtige energikilder: solpaneler, masseovn, varmepumpe og to brændeovne, og det er isoleret med hørbats. Alt det er i overensstemmelse med Samsø som et bæredygtigt samfund.


Alle værelser er enkelt indrettede og røgfri. Der findes en seng på mindst 90 og højst 160 cm bredde - alle er bedste kvalitet madras og topmadras fra IKEA. Der er arbejdsbord og -stol og opbevaringsmulighed for tøj. Alle har wifi. På visse af værelserne står en del af husets samling af krimier.

Verandaen. Kig mod nord.

Verandaen. Kig mod sydvest

I stuen er der mange hundrede bøger af enhver art, og et musikanlæg.

På husets sydøstside ligger en stor træterrasse med direkte udgang fra køkkenalrummet og adgang til haven.

Badeværelset med toilet og brusekabine er fælles for alle - der er kun ét.

Vaskemaskine og opvaskemaskine forefindes.

Der kan kopieres, printes og scannes i huset.

Rygning er ikke tilladt inde i huset, ligesom der ikke er adgang for dyr - af hensyn til allergikere.


Stedet råder over ti cykler, og både Ballen Havn, Tranebjerg by og Brattingsborg skov ligger inden for cykelafstand. Ja, det gør hele Samsø såmænd: Der er under 27 kms vej til øens nordspids og 5,4 kms vej til sydkysten.

I Tranebjerg, 6 km væk, findes diverse indkøbsmuligheder, bibliotek og fitnesscenter. Her ligger også øens turistkontor. (Se mere: her)


GÆSTER OG OPHOLD

Jeg er selv forfatter, og har både hus- og hjerterum til at åbne mit sted for andre forfattere, oversættere eller illustratorer, som har lyst til at give sig selv en periode med mulighed for koncentreret arbejde. Med 5 km til nærmeste butik og café (i Ballen) er der absolut intet, som forstyrrer. (Jo, da her er wifi, kan man blive forstyrret, hvis man vil.)


Kom alene - jeg er der og sørger for det praktiske. Kom sammen med en makker, en partner, en kollega eller to - der er plads til os alle. Jeg forestiller mig, at 1-3 personer kan bo i huset sammen med mig i en periode af ønsket længde, dog mindst to døgn. Vedr. corona: Jeg er blevet vaccineret, og er forhåbentlig ikke smittefarlig. Det må du selvfølgelig være sikker på, at du heller ikke er. Og det er helt sikkert, at her på stedet findes ingen smitte. Samsø er i øvrigt en af de kommuner i DK, som har haft lavest smittetal.


Nogle af aftenerne kan bruges til at samtale om det, vi arbejder med lige nu - læse op, vise frem, diskutere, kritisere ... altså give hinanden faglige tilbagemeldinger. Det aftaler vi på stedet. Der kan arrangeres oplæsningsaftener, hvor øens indbyggere inviteres. Det må aftales i god tid før opholdet, så det kan annonceres.


MADEN

Måltiderne sørger du som udgangspunkt selv for, og køkkenalrummet samt et køleskab er til fri afbenyttelse. Hvis du vil slippe for at lave aftensmad, kan du bestille mig til det. Jeg laver så to daglige retter - hovedret, forret eller dessert, som hovedsagelig vil bestå af grønsager, frugt & bær, fisk og kylling, og som vil være så hjemmedyrket, hjemmelavet og økologisk, som det nu er praktisk muligt på det pågældende tidspunkt. Maden serveres klokken 18.30, og den vil koste 100/ 150/ 200 kr for 1/ 2/ 3 personer per aften. Skal vi spise sammen eller hver for sig? Din afgørelse.


Jeg bager hver morgen økologiske boller til fri afbenyttelse. The og kaffe laver du selv, og vandhanevandet er af bedste slags.


PRISER

Ophold incl. nybagt brød om morgenen:

350 kr. pr. døgn i de første 5 døgn
2.200 kr. per hele uge
Sengelinned og 3 håndklæder kan lejes for 50 kr. pr. sæt.

Korteste ophold er på 2 døgn.


REJSEN

Fra Jyllandssiden sejler færge fra Hou Havn (Odder) til Sælvig Havn, og her kan man få bile med. Der er 5-9 daglige afgange hver vej, afhængigt af årstiden. Turen tager 1 time. (Se sejlplan & priser her)


Fra 26.4.2021 sejler der også en direkte færge fra Aarhus Havn - lige bag hovedbiblioteket, DOKK1 - til Sælvig. Her er det gående passagerer og cyklister, som kan sejle med. Turen tager ca 1 time. (Se sejlplan & priser her)


Fra Sjællandssiden sejler færge fra Kalundborg til Ballen Færgehavn 2-3 gange om dagen. Turen tager ca. 1½ time.

(Se sejlplan & priser her)


Offentlig transport på Samsø foregår udelukkende med telebus. Turen bestilles på tlf. 7010 8010 seneste 2 timer før ønsket afhentning, og koster 30 kr per person. Mere information her.


Taxa skal bestilles i forvejen - 4060 1900 eller 2480 2460.

Den store stue. Set mod sydvest

Badeværelset

Morgenværelset. Kig mod nord & den store ,røde kastanje

Aftenværelset. Kig mod nord - kastanjen & gårdrummet. (Seng 160 cm)

Skovværelset ligger i stueetagen, lige over for badeværelset. Kig mod vest

Trappen til 1. sal. Kig ind i køkken-alrummet

Skovværelset. Sengen (140 cm)

Masseovnen tændt i oktober

Det orange bed i juni

Morgenværelset. Sengen (120 cm). Vindue mod haven

Aftenværelset. Kig mod syd. Vindue mod bøgene

Skovværelset. Sengen (120 cm)

Tårnværelset. Kig mod vest & altanen

Udsigt mod syd fra altanen en gråvejrsdag